logo-bh

Maak een afspraak:

020 - 30 500 30

Borstcorrectie man

Sommige mannen hebben enige vorm van vrouwelijke borstvorming. Gynaecomastie noemen we dat. De meeste mannen worden daar erg onzeker van. Een borstcorrectie biedt dan uitkomst.

Vóór de ingreep

De oorzaken van gynaecomastie zijn divers. Soms ontstaat het door afwijkingen in de hormoonhuishouding of de stofwisseling. Ook zien we het bij cannabisgebruik of als bijwerking van medicijnen. Zo nodig werken we samen met de internist, om de oorzaak op te sporen en te behandelen.

Bij de meeste jongeren verdwijnt het probleem vanzelf. Daarom wachten we bij hen liever af, omdat een operatie misschien niet nodig is.

Als een operatie wél nodig is, dan bespreken we tijdens de intake uw vraag, de mogelijke oplossingen, de eventuele risico´s en het eindresultaat dat u mag verwachten. We gaan in op uw algemene gezondheidstoestand en u krijgt uitleg over de ingreep.

Hoe gaat een borstcorrectie bij de man?

• In de meeste gevallen krijgt u een algehele narcose. Als de afwijking klein is, dan is plaatselijke verdoving soms ook mogelijk.
• We maken een halvemaanvormig sneetje aan de onderrand van de tepel.
• Daarna verwijderen we het klierweefsel van de borst. Eventueel doen we aanvullend een liposuctie en in sommige gevallen moet het teveel aan huid ook worden weggenomen.
• We sluiten de wondjes met oplosbare hechtingen. Die hoeft u dus niet later te laten verwijderen. In sommige gevallen is het nodig om een drain achter te laten. Dit laatste is afhankelijk van de grootte van het wondoppervlak.
• Over de wondjes komen hechtpleisters. Daarna krijgt u een compressiehemd aan (een strak hemd dat druk op het operatiegebied geeft).

Nazorg en herstel

U mag het medisch centrum dezelfde dag verlaten. In uitzonderlijke gevallen is een overnachting nodig.

U krijgt indien nodig een recept mee voor pijnstiller, maar meestal is paracetamol voldoende. Zwelling en blauwe plekken zijn normaal. Dit verdwijnt na een paar dagen. Het eindresultaat is na een aantal maanden zichtbaar.

Vermijd de eerste zes weken intensieve beweging en zwaar tillen. Afhankelijk van uw beroep kunt u na één tot twee weken weer werken.

We raden aan om de eerste zes weken dag en nacht een compressiehemd te dragen.

Risico's en complicaties

Elke ingreep kent risico´s. Het gaat dan bijvoorbeeld om een nabloeding of infectie. Andere complicaties zijn hematoom (bloeduitstorting), seroom (vochtophoping), een veranderd gevoel in de tepel of het terugkeren van de klachten na langere tijd.

Wat kost een borstcorrectie bij de man?

U vindt de prijzen op de website van het Boerhaave Medisch Centrum in Amsterdam.

Als er een medische indicatie is, dan vergoedt de zorgverzekeraar soms de kosten. Informeer daarom vooraf even bij uw zorgverzekeraar.