logo-bh

Maak een afspraak:

020 - 30 500 30

Bovenarmlift

Met een bovenarmlift corrigeren we de huid van de bovenarmen, die door gewichtsschommelingen of veroudering is gaan hangen. Als er ook te veel vetweefsel aanwezig is, dan kunnen we dit eventueel tegelijkertijd verwijderen met liposuctie.

Vóór de ingreep

Tijdens het intakegesprek bespreken we uw vraag, de mogelijke oplossingen, de eventuele risico´s en het eindresultaat dat u mag verwachten. We gaan in op uw algemene gezondheidstoestand en u krijgt uitleg over de ingreep.

Tijdens de intake bespreken we ook uw gewicht. Voor een optimaal eindresultaat is het belangrijk dat u tijdens de ingreep op uw streefgewicht bent. En als u rookt, dan adviseren we om hier minimaal vier weken vóór de ingreep mee te stoppen. Roken vernauwt de bloedvaten en dat belemmert een goede en mooie wondgenezing.

Hoe gaat een bovenarmlift?

· Vóór de operatie tekenen we de bovenarmen af.

· U krijgt een algehele narcose.

· We verwijderen het teveel aan huid. De grootte en de vorm van het litteken zijn afhankelijk van de mate van het huidoverschot en van de elasticiteit van uw huid. Het varieert van een litteken in de oksel tot een litteken dat van de oksel in een S-vorm tot aan de elleboog loopt. Tijdens de intake hebben we bepaald welke operatietechniek uw probleem het beste verhelpt.

· Zo nodig voeren we aanvullend een liposuctie uit. Ook dit hebben we tijdens de intake al besproken.

· We sluiten de wond met oplosbare hechtingen. Die hoeft u dus niet later te laten verwijderen.

· In somiige gevallen is het nodig om een drain achter te laten, deze kan meestal de volgende dag al worden verwijderd.

· Over de wond komen hechtpleisters en u krijgt een compressiehemd aan. Dat is een strak hemd, dat het operatiegebied stevig ondersteunt en in vorm houdt.

Nazorg en herstel

U verlaat het medisch centrum ongeveer vier uur na de ingreep of eventueel de volgende dag. Zorg ervoor dat er iemand met u mee reist.

Zo nodig krijg u een recept mee voor pijnstillers, maar meestal is paracetamol voldoende. Uw armen voelen de eerste tijd nog strak en gespannen aan. Dat is normaal, net als zwelling en een beurs gevoel. Dit verdwijnt vanzelf. We raden aan om uw armen de eerste twee weken zo weinig mogelijk te bewegen.

Daarnaast adviseren we om het compressiehemd de eerste 6 weken dag en nacht te dragen. Zo komt de huid weer mooi op de onderlaag te liggen. Bij het douchen mag het hemd natuurlijk even uit. 24 uur na de ingreep mag u voor het eerst douchen.

Na ongeveer anderhalve week kunt u weer werken, afhankelijk van uw beroep. Tijdens de eerste zes weken raden we intensieve lichamelijke inspanning en zwaar tillen af.

Het litteken kan de eerste tijd rood zijn en wat steken. Dat wordt vanzelf minder. Na negen maanden tot een jaar na de operatie ziet u het definitieve litteken.

Risico's en complicaties

Elke ingreep kent risico´s. Het gaat dan bijvoorbeeld om een nabloeding of infectie. Bij een bovenarmlift kunnen ook andere complicaties optreden, zoals

· wonddehiscentie (de wondranden sluiten niet mooi op elkaar aan)

· seroom (vochtophoping bij het litteken)

· hematoom (bloeduitstorting)

· vetnecrose (het afsterven van vetweefsel)

· gevoelsstoornissen van de huid

· asymmetrie

Wat kost een bovenarmlift?

U vindt de prijzen op de website van het Boerhaave Medisch Centrum in Amsterdam.