logo-bh

Maak een afspraak:

020 - 30 500 30

Oorlelcorrectie

Een oorlelcorrectie biedt uitkomst als u uw oorlellen te groot vindt, als ze te veel uitsteken of als uw oorlel is uitgescheurd, bijvoorbeeld door een ongeluk met een oorbel. Na de ingreep heeft u weer de oorlellen die bij uw gezicht passen. En een paar maanden na de ingreep kunt u gewoon weer oorbellen dragen.

Vóór de ingreep

Tijdens het intakegesprek bespreken we uw vraag, de mogelijke oplossingen, de eventuele risico´s en het eindresultaat dat u mag verwachten. We gaan in op uw algemene gezondheidstoestand en u krijgt uitleg over de oorlelcorrectie.

Natuurlijk maken we ook voor-foto´s. Die helpen mij bij het verdere behandelplan en we kunnen na de ingreep het verschil goed zien tussen vóór en na.

Hoe gaat een oorlelcorrectie?

· Bij een uitgescheurde oorlel (bijvoorbeeld na een ongeluk met een oorbel) wordt het scheurtje weggesneden, zodat er ‘verse wondranden’ ontstaan. Daarna sluiten we de wond. Er blijft een littekentje midden op de oorlel achter. Als u wilt, dan kunt u drie maanden na de ingreep weer een nieuw gaatje voor een oorbel laten prikken.

· Bij een oorlelverkleining verwijderen we een klein deel van de oorlel. Het litteken is nauwelijks zichtbaar.

In beide gevallen krijgt u een plaatselijke verdoving en niet-oplosbare hechtingen, die we meestal 5 tot 7 dagen later verwijderen.

Nazorg en herstel

U verlaat het medisch centrum kort na de ingreep. De eerste dagen tot weken kunnen de oorlellen nog wat beurs en gezwollen zijn. Dat is normaal en het verdwijnt na verloop van tijd vanzelf.

We raden aan om de eerste rustig aan te doen en drie weken geen contactsport te doen, omdat de wond nog erg kwetsbaar is.

Risico's en complicaties

Elke ingreep, hoe klein ook, heeft risico´s. Het gaat dan bijvoorbeeld om een nabloeding of infectie. Bij een correctie van de oorlel kunnen er ook andere complicaties optreden. Daarbij kunt u denken aan asymmetrie (de linker- en rechter oorlel zijn niet precies gelijk) of aan wonddehiscentie (wondranden die niet mooi op elkaar aansluiten).

Wat kost een oorlelcorrectie?

U vindt de prijzen op de website van het Boerhaave Medisch Centrum in Amsterdam.