logo-bh

Maak een afspraak:

020 - 30 500 30

Bovenbeenlift

Met een bovenbeenlift corrigeren we de huid van de bovenbenen, die door gewichtsschommelingen of veroudering is gaan hangen en rimpelen. Als er ook te veel vetweefsel aanwezig is, dan kunnen we dat tegelijkertijd verwijderen met liposuctie.

Vóór de ingreep

Tijdens het intakegesprek bespreken we uw vraag, de mogelijke oplossingen, de eventuele risico´s en het eindresultaat dat u mag verwachten. We gaan in op uw algemene gezondheidstoestand en u krijgt uitleg over de ingreep.

Tijdens de intake bespreken we ook uw gewicht. Voor een optimaal eindresultaat is het belangrijk dat u tijdens de ingreep op uw streefgewicht bent. En als u rookt, dan adviseren we om hier minimaal zes weken vóór de ingreep mee te stoppen. Roken vernauwt de bloedvaten en dat belemmert een goede en mooie wondgenezing.

We maken voor-foto’s, zodat u achteraf het verschil duidelijk kunt zien.

Hoe gaat een bovenbeenlift?

· Vóór de operatie tekenen we de bovenbenen af.

· U krijgt een algehele narcose.

· We verwijderen het teveel aan huid. De grootte en de vorm van het litteken zijn afhankelijk van de mate van het huidoverschot en van de elasticiteit van uw huid. Het meest onzichtbare litteken loopt langs de buitenste schaamlippen tot in de bilplooi. Als het niet anders kan, dan loopt er ook een S-vormig litteken van lies tot boven de knie. Tijdens de intake hebben we bepaald welke operatietechniek uw probleem het beste verhelpt.

· Zo nodig voeren we aanvullend een liposuctie uit. Ook dit hebben we tijdens de intake al besproken.

· In de sommige gevallen is het ook nodig om een drain achter te laten. Meestal kan die na enkele dagen verwijderd worden.

· We sluiten de wond met oplosbare hechtingen. Die hoeft u dus niet later te laten verwijderen.

· Over de wond komen hechtpleisters en u krijgt een compressiebroek aan. Dat is een strakke broek, die het operatiegebied stevig ondersteunt en in vorm houdt.

Nazorg en herstel

U verlaat het medisch centrum ongeveer vier uur na de ingreep of eventueel de volgende dag. Zorg ervoor dat er iemand met u mee reist.

Zo nodig krijg u een recept mee voor pijnstillers, maar meestal is paracetamol voldoende. Uw benen voelen de eerste tijd nog strak en gespannen aan. Dat is normaal, net als zwelling en een beurs gevoel. Dit verdwijnt vanzelf. We raden wel aan om de eerste twee weken weinig en voorzichtig te lopen.

We raden aan om de compressiebroek de eerste 6 weken dag en nacht te dragen. Zo komt de huid weer mooi op de onderlaag te liggen. Bij het douchen mag de broek natuurlijk even uit. 24 uur na de ingreep mag u voor het eerst douchen.

Na ongeveer twee weken kunt u weer werken, afhankelijk van uw beroep. Tijdens de eerste zes weken raden we intensieve lichamelijke inspanning en zwaar tillen af.

Het litteken kan de eerste tijd rood zijn en wat steken. Dat wordt vanzelf minder. Na negen maanden tot een jaar ziet u het definitieve litteken.

Risico's en complicaties

Elke ingreep kent risico´s. Het gaat dan bijvoorbeeld om een nabloeding of infectie. Bij een bovenbeenlift kunnen ook andere complicaties optreden, zoals

· wonddehiscentie (de wondranden sluiten niet mooi op elkaar aan)

· seroom (vochtophoping bij het litteken)

· hematoom (bloeduitstorting)

· vetnecrose (het afsterven van vetweefsel)

· gevoelsstoornissen van de huid

· asymmetrie

Wat kost een bovenbeenlift?

U vindt de prijzen op de website van het Boerhaave Medisch Centrum in Amsterdam.