logo-bh

Maak een afspraak:

020 - 30 500 30

Billift

Met een billift corrigeren we de huid van de billen, die door gewichtsschommelingen of veroudering slapper is geworden en wat is gaan hangen. Als er ook te veel vetweefsel aanwezig is, dan kunnen we dat tegelijkertijd met liposuctieverwijderen.

Vóór de ingreep

Tijdens het intakegesprek bespreken we uw vraag, de mogelijke oplossingen, de eventuele risico´s en het eindresultaat dat u mag verwachten. We gaan in op uw algemene gezondheidstoestand en u krijgt uitleg over de ingreep.

Tijdens de intake bespreken we ook uw gewicht. Voor een optimaal eindresultaat is het belangrijk dat u tijdens de ingreep op uw streefgewicht bent. En als u rookt, dan adviseren we om hier minimaal zes weken vóór de ingreep mee te stoppen. Roken vernauwt de bloedvaten en dat belemmert een goede en mooie wondgenezing.

We maken voor-foto’s, zodat u achteraf het verschil duidelijk kunt zien.

Hoe gaat een billift?

• Vóór de operatie tekenen we de billen af.
• U krijgt een algehele narcose.
• We verwijderen het teveel aan huid. Het litteken komt aan de bovenzijde van de billen en valt binnen de rand van uw slip.
• Zo nodig voeren we aanvullend een liposuctie uit. Dit hebben we tijdens de intake al besproken.
• We sluiten de wond met oplosbare hechtingen. Die hoeft u dus niet later te laten verwijderen.
• Over de wond komen hechtpleisters en u krijgt een elastische broek aan. Dat is een strakke broek, die het operatiegebied stevig ondersteunt en in vorm houdt.

Nazorg en herstel

U verlaat het medisch centrum de volgende dag.

Zo nodig krijg u een recept mee voor pijnstillers, maar meestal is paracetamol voldoende. Uw billen voelen de eerste tijd nog strak en gespannen aan. Dat is normaal, net als zwelling en een beurs gevoel. Dit verdwijnt vanzelf. Het is belangrijk dat u spanning op de billen vermijdt. Daarom mag u de eerste tijd niet op een stoel zitten, waarbij uw benen in een hoek van 90 graden ten opzichte van uw bovenlichaam zijn (bijvoorbeeld een bureaustoel of een eetkamerstoel). U mag dus alleen liggen of onderuitgezakt zitten.

We raden aan om de elastische broek de eerste zes weken dag en nacht te dragen. Zo komt de huid weer mooi op de onderlaag te liggen. Bij het douchen mag de broek natuurlijk even uit. 24 uur na de ingreep mag u voor het eerst douchen.

Na ongeveer twee weken kunt u weer werken, afhankelijk van uw beroep. Tijdens de eerste zes weken raden we intensieve lichamelijke inspanning en zwaar tillen af.

Risico's en complicaties

Elke ingreep kent risico´s. Het gaat dan bijvoorbeeld om een nabloeding of infectie. Bij een billift kunnen ook andere complicaties optreden, zoals
• wonddehiscentie (de wondranden sluiten niet mooi op elkaar aan)
• seroom (vochtophoping bij het litteken)
• hematoom (bloeduitstorting)
• vetnecrose (het afsterven van vetweefsel)
• gevoelsstoornissen van de huid

Wat kost een billift?

U vindt de prijzen op de website van het Boerhaave Medisch Centrum in Amsterdam.