logo-bh

Maak een afspraak:

020 - 30 500 30

Schaamlipcorrectie

De binnenste schaamlippen zijn vaak wat langer dan de buitenste. Eigenlijk is het dus niet helemaal terecht dat we de binnenste schaamlippen ook wel de kleine schaamlippen noemen. Soms steken de binnenste schaamlippen zó ver uit, dat u er last van heeft. Bijvoorbeeld met fietsen of met sporten. Of u voelt zich onzeker tijdens het vrijen of in de sauna. Met een schaamlipcorrectie verhelpen we uw probleem, dat vaker voorkomt dan u denkt.

Vóór de ingreep

Tijdens het intakegesprek bespreken we uw vraag, de mogelijke oplossingen, de eventuele risico´s en het eindresultaat dat u mag verwachten. We gaan in op uw algemene gezondheidstoestand en u krijgt uitleg over de schaamlipcorrectie.

Hoe gaat een schaamlipcorrectie?

· 30 minuten voor de ingreep brengen we wat Emla crème aan. Dat verdooft de huid, zodat u de injecties met plaatselijke verdoving nauwelijks voelt.

· Na een half uur krijgt u de plaatselijke verdoving. Een volledige narcose is niet nodig, maar als u het écht wilt dan kan het wel.

· Tijdens de ingreep verwijderen we het teveel aan huid van de binnenste schaamlippen.

· We sluiten de wond met oplosbare hechtingen. Die hoeft u dus niet later te laten verwijderen.

· Ten slotte leggen we een verband aan.

Nazorg en herstel

U verlaat het medisch centrum kort na de ingreep. De pijn valt meestal erg mee, maar als het nodig is dan geven we een recept mee voor pijnstillers. Maar meestal is paracetamol voldoende.

Enig bloedverlies de eerste dagen na de ingreep is normaal. Het is ook normaal als het operatiegebied nog wat gezwollen is en bloeduitstortingen heeft. Dat trekt in de loop van de komende weken vanzelf weg. De wonden voelen de eerste tijd nog wat strak en gespannen aan. Na ongeveer drie maanden ziet u het eindresultaat.

Risico's en complicaties

Elke ingreep, hoe klein ook, heeft risico´s. Het gaat dan bijvoorbeeld om een nabloeding of infectie. Bij een schaamlipcorrectie kunnen er ook andere complicaties optreden. Daarbij kunt u denken aan asymmetrie, wonddehiscentie (wondranden die niet mooi op elkaar aansluiten) en hematoom (bloeduitstorting).

Wat kost een schaamlipcorrectie?

U vindt de prijzen op de website van het Boerhaave Medisch Centrum in Amsterdam.