logo-bh

Maak een afspraak:

020 - 30 500 30

Onderooglidcorrectie

Een oudere huid is minder elastisch. Dat geldt ook voor de dunne huid rond de ogen, die met het ouder worden wat verslapt. Het gevolg? De huid onder de ogen gaat wat hangen. Daarnaast kan het vet in de onderoogleden wat meer naar voren komen, zodat er wallen ontstaan. Het resultaat is een vermoeide blik. Dit probleem is op te lossen met een onderooglidcorrectie, waarbij we het teveel aan huid en vet onder de ogen verwijderen. Na de operatie heeft u weer een frisse blik.

Vóór de ingreep

Tijdens het intakegesprek bespreken we uw vraag, de mogelijke oplossingen, de eventuele risico´s en het eindresultaat dat u mag verwachten. We gaan in op uw algemene gezondheidstoestand en u krijgt uitleg over de onderooglidcorrectie.

Natuurlijk maken we ook voor-foto´s. Die helpen mij bij het verdere behandelplan en we kunnen na de ingreep het verschil goed zien tussen vóór en na.

Hoe gaat een onderooglidcorrectie?

Als er alleen een huidoverschot is:

· U krijgt meestal algehele narcose, maar soms kan de behandeling onder plaatselijke verdoving plaatsvinden. Een volledige narcose is dus niet altijd nodig.

· We verwijderen een klein reepje van de overtollige huid uit het onderooglid. Het litteken verbergen we onder de onderste wimperrand. De niet-oplosbare hechting verwijderen we een week later, tijdens uw controlebezoek aan het medisch centrum.

Als er naast een huidoverschot ook een vetophoping onder het oog aanwezig is:

· Deze operatie wordt meestal onder algehele narcose uitgevoerd.

· We verplaatsen of verwijderen gedeeltelijk het vet van het onderooglid. Daarnaast wordt ook een reepje overtollige huid uit het onderooglid verwijderd. Het litteken verbergen we onder de onderste wimperrand. De niet-oplosbare hechting verwijderen we een week later, tijdens uw controlebezoek aan het medisch centrum.

Heeft u ook problemen bij de bovenoogleden, dan is een combinatiebehandeling mogelijk. We corrigeren dan zowel de boven- als de onderoogleden. Uiteraard bespreken we dit tijdens het intakegesprek al met u.

Nazorg en herstel

U verlaat het medisch centrum kort na de ingreep. Als het nodig is, dan geven we een recept mee voor pijnstillers, maar meestal is paracetamol voldoende.

Om eventuele zwelling zoveel mogelijk te voorkomen, raden we aan om direct na de ingreep een koelbril te dragen. Onze verpleegkundige legt uit hoe u deze gebruikt. Ondanks dat zullen uw onderoogleden de eerste dagen wat gezwollen en blauw zijn. Dat verdwijnt na een paar dagen.

Na ongeveer twee weken zijn de oogleden genezen. Meestal kunt u na drie tot zeven dagen alweer werken.

Risico's en complicaties

Elke ingreep, hoe klein ook, heeft risico´s. Het gaat dan bijvoorbeeld om een nabloeding of infectie. Bij een correctie van het onderooglid kunnen er ook andere complicaties optreden. Daarbij kunt u denken aan asymmetrie (het linker- en onderooglid zijn niet precies gelijk) of aan wonddehiscentie (wondranden die niet mooi op elkaar aansluiten). Een vervelende complicatie is het afstaan van het onderooglid (ectropion), hierbij kan er eveneens irritatie van het oog en de slijmvliezen ontstaan. Dit kan tijdelijk zijn, maar soms is er een correctie nodig middels een aanvullende ingreep.

Gelukkig komt dit weinig voor en is dit dus ook weer op te lossen.

Wat kost een onderooglidcorrectie?

U vindt de prijzen op de website van het Boerhaave Medisch Centrum in Amsterdam.