Maak een afspraak:
020 - 30 500 30
Wenkbrauwlift
Een oudere huid is minder elastisch. Dat geldt ook voor de huid op het voorhoofd, die met het ouder worden wat verslapt. Het gevolg? De wenkbrauwen zakken iets naar beneden. Het resultaat is een wat norse blik en mogelijk ook een verminderd gezichtsveld. Het bewust optrekken van de wenkbrauwen is erg vermoeiend en dat houdt u ook maar even vol. Een wenkbrauwlift is een langetermijnoplossing. Na de operatie kijkt u een stuk vriendelijker en is het vermoeide gevoel verdwenen.
Vóór de ingreep
Tijdens het intakegesprek bespreken we uw vraag, de mogelijke oplossingen, de eventuele risico´s en het eindresultaat dat u mag verwachten. We gaan in op uw algemene gezondheidstoestand en u krijgt uitleg over de wenkbrauwlift.
Natuurlijk maken we ook voor-foto´s. Die helpen ons bij het verdere behandelplan en we kunnen na de ingreep het verschil goed zien tussen vóór en na.
Hoe gaat een wenkbrauwlift?
Er zijn verschillende mogelijkheden:
1. De klassieke voorhoofdslift. Daarbij verwijderen we net vóór of achter de haargrens een reepje huid, van oor tot oor. In beide gevallen valt het litteken in de haargrens. De keuze is afhankelijk van de hoogte van uw voorhoofd. Bij deze ingreep trekken we het voorhoofd én de wenkbrauwen op. Hierbij ontstaat er dus echter wel een lang litteken, welke niet geschikt is voor iedereen.
2. De endoscopische voorhoofdslift. Met een kijkoperatie plaatsen we ‘botankertjes’, die het voorhoofd en de wenkbrauwen optrekken. U heeft drie tot vijf kleine littekentjes in de haargrens. De lange termijnresultaten zijn echter wel wisselend.
3. De directe wenkbrauwlift. We halen een reepje huid direct boven de wenkbrauwen weg. Het litteken zit dus boven de wenkbrauwen. Dat doen we vooral bij oudere mannen, die al veel huidlijnen in het voorhoofd hebben. Het litteken valt bij hen dan niet op.
4. De laterale wenkbrauwlift. Daarbij liften we alleen het buitenste (laterale) deel van de wenkbrauwen, omdat alleen dit deel wat gezakt is. We halen een klein reepje huid weg. Het litteken zit in de haargrens.
De keuze voor het soort ingreep hangt af van uw persoonlijke situatie (zoals de grootte van het probleem, de hoogte van de haargrens of het ontbreken van hoofdhaar). Afhankelijk van de behandelmethode is er een plaatselijke verdoving of een narcose nodig.
In de meeste gevallen werken we met oplosbare hechtingen, die u niet hoeft te laten verwijderen, maar ook met niet-oplosbare hechtingen, welke na een week worden verwijderd.
Nazorg en herstel
Heeft u een plaatselijke verdoving gehad, dan kunt u kort na de ingreep weer naar huis.
Na een narcose verlaat u het medisch centrum in de loop van de dag. Zo nodig geven we een recept mee voor pijnstillers, meestal is paracetamol voldoende.
De huid voelt in het begin strak aan en het voorhoofd is wat gezwollen. Ook een bloeduitstorting is normaal. Deze effecten verdwijnen na een paar dagen. Na vier tot zeven dagen is het voorhoofd hersteld.
Risico's en complicaties
Elke ingreep, hoe klein ook, heeft risico´s. Het gaat dan bijvoorbeeld om een nabloeding of infectie. Bij een wenkbrauwlift kunnen er ook andere complicaties optreden. Daarbij kunt u denken aan asymmetrie (de linker- en rechter wenkbrauw zijn niet precies gelijk) of aan wonddehiscentie (wondranden die niet mooi op elkaar aansluiten).
Wat kost een wenkbrauwlift?
U vindt de prijzen op de website van het Boerhaave Medisch Centrum in Amsterdam.